About blueXonly

BlueXonly – dé duurzame spijkerbroek voor iedere man die het milieu, de natuur, de aarde en de medemens belangrijk vindt. 

Wat is blueXonly?

Het Nederlandse spijkerbroekenmerk blueXonly is sinds 1999 actief in de Nederlandse en Europese markt. Een oer-Hollands merk waarbij een goede prijs, doordachte designs en een perfecte pasvorm centraal staan in onze producten en onze werkwijze.

BlueXonly als merk snapt hun klanten. We positioneren ons in de markt met bijna 20 jaar aan ervaring in de denimindustrie, een persoonlijke benadering naar onze klanten en natuurlijk de uitstekende kwaliteit van onze jeans.

Onze eigen productielijn in Azië maakt het mogelijk om gauw te reageren op de vraag en aanbod van onze winkeliers. De blueXonly jeans worden niet zomaar in een fabriek gemaakt. Onze partner in Bangladesh, Denim Expert Limited, is marktleider in het fabriceren van duurzame denim. De blueXonly jeans worden gefabriceerd en gewassen onder strikte voorwaarden die we ook wel Green Factory noemen. Met onze groene producten doen wij ons deel voor de maatschappij en het milieu.

Onze producten

De blueXonly jeans zijn voor iedere man die op zoek is naar een klassieke jeans die zorgt voor een authentieke look. BlueXonly heeft veel variatie in het assortiment – allerlei soorten materialen, wassen en pasvormen. Denk aan modellen zoals de Lars, Bruno, Dave, Ultra, Adam, en Justin – in verschillende prijsranges.

BXO duurzame spijkerbroeken kopen
BlueXonly in de winkel

Onze partner – Denim Expert Limited

Onze blueXonly spijkerbroeken wordt gefabriceerd door Denim Expert Limited, marktleider in het fabriceren van duurzame denim. Zo is de wasserij van Denim Expert Limited de eerste in z’n soort in Bangladesh die 60% van al het watergebruik recyclet. De unieke afvalwaterzuiveringsinstallatie van Denim Expert Limited is ontworpen om afvalwater te recyclen, alvorens het weer gebruikt wordt.

Het hele spijkerbroekenproces is gefocust op het Green Factory principe. Denk hierbij aan:

  • Energiemanagement
  • Hernieuwbare energieverbruik en opslag
  • Afvalreductiemethodes
  • Duurzame, niet-giftige productieprocessen
  • Geavanceerde digitale design- en fabricagesystemen
  • Preventie van fouten door mens of machine

Kortom de focus ligt op hergebruiken, recyclen en nog vele meer. We maken het groen om de maatschappij en het milieu te helpen.

blueXonly in de winkel

BlueXonly is verkrijgbaar in Nederland, maar ook in enkele andere Europese landen. Het is een premium merk dat je in hetzelfde schap zult vinden als G-Star, Tommy Hilfiger en Peri Garden. 

blueXonly warenhuis

Al uw blueXonly jeans worden opgeslag in ons warenhuis in Ommen, Nederland. Dit zorgt ervoor dat wij snel kunnen voldoen aan de wensen van onze klanten. Als u als winkelier broeken bij ons bestelt, heeft u ze snel in huis. Als particulier kunt u een spijkerbroek kopen bij één van onze winkel partners. Binnenkort zal een store locator op de site komen waarmee u nog gemakkelijker uw jeans kunt kopen.

blueXonly accessoires

Elke blueXonly denim jeans is voorzien van mooie labels, sterke knopen en andere mooie accessoires. Deze zorgen en allen voor dat jouw blueXonly jeans een authentieke en unieke look heeft. Net zoals het denim zelf, zijn ook deze accessoires van hoge kwaliteit en zorgen ze voor de unieke blueXonly look.

 

 

blueXonly